Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Egymilliárd forintot keresnek

Swendt Pál
2011. 09. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatvan nappal hosszabbítaná meg a Budapesti Katonai Ügyészség Gyarmati Györgynek, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főosztályvezetőjének augusztus közepén elrendelt előzetes letartóztatását – tudta meg a Magyar Nemzet. Gyarmatit Galambos Lajossal, a polgári elhárítás egykori főigazgatójával és Simon Ibolyával, az NBH korábbi jogászával együtt vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsította meg az ügyészség. A velük szemben folytatott eljárás azzal állhat összefüggésben, hogy a nyomozók rajtuk keresztül próbálnak a nyomára jutni annak a máig ismeretlen helyen lévő legalább egymilliárd forintnak, amelyről Földesi-Szabó László, a titkosszolgálati hátterű Egymásért alapítvány első fokon elítélt vezetője tett említést. Gyarmati, Galambos (őt a kémbotrányban is meggyanúsították és előzetes letartóztatásba helyezték), valamint Simon tagjai voltak az alapítvány kuratóriumának, és kihallgatásuk hátterében a félévi bujkálás után májusban elfogott Földesi-Szabó László azóta tett vallomásai állhatnak. Információink szerint Földesi-Szabó több alkalommal is érdemi vallomásokkal segíthette az eljárást egyébként az adónyomozóktól átvevő katonai ügyészség munkáját. Az úgynevezett Egymásért-ügy 2006-ban indult, amikor a vám- és pénzügyőrség vizsgálatot indított az alapítvány, illetve a Herba Rt. körüli cégcsoport importtevékenysége miatt.
Gyarmati György előzetesének meghosszabbításáról a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa a napokban hozhat elsőfokú határozatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.