Élénkítő lépések várhatók

Munkatársunktól
2011. 09. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vendégbarát akciókat indítanak szeptember 27-én, a turizmus világnapján a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére az ágazat szolgáltatói és szakmai szervezetei. Az akciót ismertető tegnapi tájékoztatón Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a turizmus fontos munkahelyteremtő ágazat, közvetlenül csaknem 400 ezer embernek biztosít munkát. Bánki Erik, az országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke mindehhez hozzátette: a turizmus és a hozzá kapcsolódó ágazatok 1322 milliárd forinttal járulnak hozzá a GDP-hez. A turizmus alapágazataiban kimagasló a kis- és közepes vállalkozások aránya.
Kormányzati intézkedések várhatók a magyar vendéglátás megerősítése érdekében is. Információink szerint a jövő évi áfaemelés negatív hatásainak enyhítése érdekében jelent be különböző lépéseket ma Szatmáry Kristóf belgazdaságért felelős államtitkár. Tegnap Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára az év közepén életbe lépett, a vendéglátást érintő, élelmiszer-biztonságot garantáló rendelet hatását értékelte egy szakmai találkozón.
Az államtitkár szerint az új rendelet megkönnyítette a vendéglátásban dolgozók helyzetét, ugyanis egyszerűbbé, átláthatóbbá tette a vendéglátóegységek munkáját, egyszerűsítette az adminisztratív terheket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.