Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Elérte célját Morvaiék feljelentése

Munkatársunktól
2011. 09. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy magánszemély júliusi feljelentése alapján már megindult büntetőeljáráshoz csatolták Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás 2006 őszével kapcsolatos feljelentését – értesült a Hír Televízió. A két jobbikos politikus azért fordult múlt héten Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy utasítsa a katonai ügyészséget a 2006. szeptemberi „embervadászatért” felelős rendőri vezetők meggyanúsítására elöljárói intézkedés elmulasztásának gyanújával. Morvaiék szerint ugyanis napokon belül elévülhetnek az öt évvel ezelőtti cselekmények, amennyiben nem gyanúsítanak meg senkit.
Venczl László, a Katonai Főügyészség szóvivője a Hír Televíziónak elmondta: a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Budapesti Katonai Ügyészség (BKÜ) megvizsgálta a szóban forgó feljelentést, és megállapította, hogy annak tárgya összefügg egy másik, ugyancsak a BKÜ-n folyamatban lévő büntetőüggyel, ezért a feljelentést egyesítették ezzel a korábban megindított büntetőüggyel. Hozzátette: ezért nem is volt arra szükség, hogy az elévülés kérdésében állást foglaljanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.