Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Elévülhetnek a 2006-os rendőri túlkapások

Büntetőfeljelentést tett a 2006-os jogsértések miatt Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás, miután a mai napig semmilyen büntetőjogi felelősségre vonás nem történt az akkori rendőri túlkapások miatt. Az elkövetett bűncselekmények jövő héten elévülnek.

Vass-Gabay Dorka
2011. 09. 26. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polt Péter legfőbb ügyésznél tett büntetőfeljelentést Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője és Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) ügyvivője, jobbikos országgyűlési képviselő az őszödi beszéd kiszivárogtatása utáni tüntetések vérbe fojtása miatt – jelentették be a politikusok tegnap. Közeleg ugyanis a 2006. őszi rendőri erőszak ötödik évfordulója, amellyel együtt közeleg a kiemelkedően súlyos rendőr parancsnoki bűncselekmények elévülési idejének napja, így a felelősök megúszhatják a felelősségre vonást. – Amennyiben a nyomozó hatóság jövő hétfőig nem gyanúsít meg senkit, elévülnek az öt évvel ezelőtt, 2006. szeptember 19. és 21. között történt rendőri túlkapások – fogalmazott Gaudi-Nagy Tamás, aki feljelentésében arra kéri fel Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy elöljárói intézkedés elmulasztásának gyanúja miatt utasítsa a katonai ügyészséget az akkori eseményekben részt vevő rendőri parancsnokok meggyanúsítására. Morvai Krisztina szerint felháborító, hogy az ügyészség öt év alatt nem gyanúsított meg egyetlen rendőri vezetőt sem az MTV-székház ostromát követő „embervadászatokkal” kapcsolatban. – Annak érdekében, hogy a több száz ember brutális megveréséért, megkínzásáért, önkényes és törvénytelen letartóztatásáért felelős vezetők bíróság elé álljanak, kérjük a legfőbb ügyészt, kérje be Orbán Viktortól a közérdekű adatnak minősülő Balsai-jelentést is, hiszen a bűncselekmények tekintetében számos fontos bizonyítékot és megállapítást tartalmaz – fogalmazott az EP-képviselő, aki kiemelte: az ügyészség alkotmányos kötelessége e cselekmények alapos kivizsgálása, hiszen olyan bűncselekményekről van szó, amelyek miatt az ügyészségnek hivatalból már régen eljárást kellett volna indítania. A büntetőfeljelentéshez csatolt melléklet tartalmazza a büntetőjogi felelősséget megalapozó bizonyítékokat több sértett tanúvallomásával, valamint a veréseket elkövető rendőri vezetőket és alegységvezetőket. Az őszödi beszéd kiszivárogtatása és az azt követő megtorlások 5. évfordulója alkalmából tart tüntetést a Magyar Nemzeti Bizottság 2006, valamint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ma a Kossuth téren.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.