Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Előtörlesztés: bűncselekményt sejt az MSZP

A legfőbb ügyészhez fordul az MSZP azzal a felvetéssel, hogy a kormány hűtlen kezelést készül elkövetni a devizahitelek rögzített árfolyamon történő egyösszegű előtörlesztéséről beterjesztett törvényjavaslattal – jelentette be Molnár Csaba szocialista országgyűlési képviselő. A Fidesz szerint az MSZP ismét bizonyítja, hogy a bankok oldalán áll.

Swendt Pál
2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minősített bűncselekmény elkövetésére készül a kormány, és százmilliárdos kártérítési perek elé állítja az országot – állította tegnapi sajtótájékoztatóján a devizahitelesek megsegítésének ügyében beterjesztett Fidesz–KDNP-s törvényjavaslatra reagálva Molnár Csaba szocialista politikus. A képviselő a legfőbb ügyésztől vár válaszokat öt pontban megfogalmazott kérdéseire, amelyekben egyebek mellett arra kíváncsi, hűtlen kezelésnek minősül-e, ha a kormány az uniós jog tudatos megsértésével készül olyan döntést hozni, amelynek következménye, hogy az államnak kártérítést kell fizetnie. Molnár Csaba arra a – később egyébként cáfolt – sajtóhírre hivatkozva fordult Polt Péterhez, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az előtörlesztés kapcsán készített szakvéleményében alkotmányossági és uniós jogi aggályokat fogalmazott meg. A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció platform alelnöke kijelentette: reméli, hogy Polt Péter megválaszolja, hivatali kötelesség megszegése, illetve hivatali helyzettel való viszszaélés-e, ha egy hivatalos személy tudatosan az európai uniós joggal vagy nemzetközi beruházásvédelmi egyezményekkel ellentétes döntést hoz. Mint mondta, nem állítanak semmit, csak arról kérdezik a legfőbb ügyészt – akinek szerinte „kutya kötelessége” választ adni egy képviselőnek –, megvalósul-e a törvényjavaslat elfogadásával az általuk vélelmezett bűncselekmény.
Arra a felvetésre, hogy a 2006. őszi erőszakos rendőri fellépéseket vizsgáló Balsai István volt fideszes képviselő vezette vizsgálóbizottság jelentése a történtek felbujtójaként nevezi meg Gyurcsányt, Molnár Csaba úgy fogalmazott: felfoghatatlan megállapítás, mert az öt évvel ezelőtti cselekményeknek a szélsőjobboldal volt a felbujtója.
A képviselő szavaira reagálva Szijjártó Péter, Orbán Vikor miniszterelnök szóvivője a távirati irodának úgy nyilatkozott: Molnár Csaba megszólalása azt bizonyítja, hogy az MSZP továbbra is a bankok oldalán áll, mint a Gyurcsány-korszakban, amikor a szocialista kormányok az emberek figyelmeztetése helyett arra biztatták őket, hogy adósodjanak el devizában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.