Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Esztergom perre megy a Suzukival

A Magyar Suzuki Zrt. nem tartotta be az esztergomi önkormányzattal telekvásárlásra és közműfejlesztésre kötött előszerződését, a testület ezért indít pert az autógyár ellen – írta az esztergomi Fidesz-frakció közleményében.

Hírösszefoglaló
2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudta betartani az esztergomi ipari parkban meglévő telephelyére kötelezően előírt húszszázalékos zöldterületi arányt a Suzuki a gyár éveken keresztül – állította Steindl Balázs helyi Fidesz-frakcióvezető. Az önkormányzat ezért döntött úgy, hogy 940 millió forintos keresetet indít az autógyártó ellen. Az ügy előzménye, hogy az autógyár állítólag előszerződésben vállalta, hogy zöldterületi mutatóinak javítására megvásárol egy telket az ipari parkban, ha a város a vételár jelentős részéből körforgalmat épít az üzemhez, a szerződést azonban nem kötötték meg. A politikus kifejtette, az önkormányzat kedvezményes áron biztosította volna a Suzukinak a szóban forgó területet, miközben a körforgalom mellett további egy kilométeres útszakaszt is építettek.
Steindl Balázs azt is közölte, hogy a gyárat többször megbírságolták, mert a munkásjáratok egy lakótelepen keresztül közlekedtek.
Tétényi Éva független polgármester pénteken az MTI-nek azt mondta, nem ért egyet a per indításával, mivel számára fontos, hogy a város adófizetői biztonságos környezetben dolgozhassanak, ám a határozat zárt ülésen született, ezért arról nem adhat információt. A Suzuki kommunikációs vezetője, Ruska Viktória pedig közölte, hogy amíg nem tájékozódott körültekintően az ügyben, nem nyilatkozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.