Fazekas még érzi a tüzet és az erőt

Munkatársunktól
2011. 09. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fazekas Róbert tavaly bronzérmes volt a barcelonai Európa-bajnokságon, augusztus végén viszont a tegui vb-n három érvénytelen kísérlettel a diszkoszvetés selejtezőjében ragadt. A szombathelyi Haladás 36 éves, korábbi Eb-1. és vb-2. helyezett atlétája a kudarc ellenére a dobogót célozza meg a jövő évi londoni olimpián. „Úgy érzem, hogy a vb-re idegileg fáradtam el, de érzem magamban az erőt, az elszántságot, a tüzet. A londoni lesz az utolsó olyan olimpia, ahol még komoly eredményt érhetek el” – fogalmazott tegnapi sajtótájékoztatóján Fazekas, akit az athéni ötkarikás játékokon – jelenlegi edzőjével, a kalapácsvető Annus Adriánnal együtt – doppingvétség miatt megfosztottak az első helytől. Annussal készül az Eb-5. súlylökő, Kürthy Lajos is, aki Teguban 13 centivel maradt le a döntőről. Az ő célkitűzése az, hogy Londonban az első nyolc között végezzen. Annus megjegyezte: bár az elmúlt időszakban sok fiatal diszkoszvető tűnt fel, nem fejlődnek olyan ütemben, hogy Fazekast megakadályozhatnák egy szép eredmény elérésében. Kürthyvel kapcsolatban elmondta: vele is bátran lehet tervezni, elérheti az olimpiai finálét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.