Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Felborulhat a norvég tengerjáró

Hírösszefoglaló
2011. 09. 26. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kritikusan megdőlt tegnap az a norvég tengerjáró, amelyen csütörtökön tűz ütött ki, két ember halálát és tizenhat sérülését okozva – jelentette a CBS News. A Nordlys nevű, erősen füstölő hajót még aznap rendben Alesund kikötőjébe vontatták, ahol a lángokat eloltották a szakemberek. A 122 méter hosszú monstrum tegnap a víz felőli, bal oldalára dőlt. Szakemberek szerint a kritikus dőlésszög 20 fokos, a Nordlys azonban 21,7 fokkal borult oldalra – közölte Jon Steven Hasseldal rendőrfőnök. A beömlő víz kiszivattyúzását a hajó fokozatos dőlése miatt még csütörtökön felfüggesztették, és minden segítő elhagyta a fedélzetet. Szakértők kalkulációi szerint ha a hajó felborulna, körülbelül egy óráig tartana, amíg elsüllyedne. A kritikus helyzettel dacolva holland szakemberek tegnap bemásztak a hajóhéjba, ahol három szivattyút is sikeresen működésbe helyeztek, a felgyülemlett víz eltávolítására. Hasseldal főrendőr ezután azt közölte, hogy a helyzet még mindig komoly, de ígéretes, és kicsit stabilizálódott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.