Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Ferguson és Villas-Boas párharca is

Munkatársunktól
2011. 09. 26. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennél nagyobb rangadót elméletileg nem rendezhetnének az angol labdarúgás élvonalában: vasárnap az 5. fordulóban a címvédő Manchester United az előző idényben ezüstérmes Chelsea-t fogadja. A négy kör után még pontveszteség nélkül álló – és a városi rivális Mancheser Cityt jobb gólkülönbséggel megelőzve listavezető – MU játékosai már 18 találatot jegyeznek. A londoni kékek tíz ponttal a harmadikok, s a United elleni összecsapás a vezetőedzők szempontjából is érdekes lesz: a már-már élő legendának tartott Ferguson először néz farkasszemet a José Mourinho utódjaként emlegetett fiatal portugál szakemberrel, André Villas-Boasszal. A sérüléséből felépült Gera Zoltánt, valamint Fülöp Mártont foglalkoztató West Bromwich a Swansea vendége lesz, Buzsáky Ákos együttese, a Queens Park Rangers a Wolverhamptonhoz látogat. A Bolton (Bogdán Ádám) a Norwich Cityt fogadja, a Fulham (Somogyi Csaba) pedig a Manchester Cityt látja vendégül.
Spanyolországban a papíron 4., valójában csak a 3. fordulóban a Barcelona és a jelenleg listavezető Real Madrid számára kötelező a győzelem: a katalánok az Osasunát látják vendégül szombaton, a királyi gárda a Levantéhoz látogat vasárnap. A Pintér Ádámot foglalkoztató Zaragoza az Espanyolt fogadja.
A Serie A 3., az olaszországi sztrájk miatt igazából csak 2. fordulójában két rangadónak is beillő találkozót rendeznek: szombaton este az Inter a Romát, vasárnap este a Napoli a Milant fogadja. A Bundesliga 6. fordulója tegnap este lapzártánk után a Hajnal Tamást is soraiban tudó Stuttgart freiburgi fellépésével kezdődött. Stieber Zoltán és csapata, a Mainz ma Kaiserslauternben lép pályára. A rangadó a németeknél a forduló zárómeccse lesz: vasárnap este az éllovas Bayern München a Schalkéhez látogat.

Juhászék nyertek. Az Európa-liga első fordulójában az L csoportban Juhász Roland csapata, az Anderlecht hazai pályán 4-1-re legyőzte az AEK Athent, Szabics Imre együttese, a Sturm Graz pedig 2-1-re kikapott a vendég Lokomotiv Moszkvától. Az osztrákok a 14. percben éppen Szabics góljával szerezték meg a vezetést, de az oroszok még az első játékrészben fordítottak. Mindkét magyar légiós végigjátszotta csapata mérkőzését.
Európa-liga, csoportkör, 1. forduló. G csoport: AZ Alkmaar– Malmö 4-1, Austria Wien–Metaliszt Harkiv 1-2. H cs.: FC Bruges– NK Maribor 2-0, Birmingham City–Braga 1-3. I cs.: Udinese– Rennes 2-1, Atlético Madrid–Celtic Glasgow 2-0. J cs.: Maccabi Haifa– AEK Larnaca 1-0. K cs.: Wisla Krakow–Odense 1-3, Fulham– Twente 1-1. L cs.: Sturm Graz– Lokomotiv Moszkva 1-2, Anderlecht–AEK Athen 4-1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.