Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Ipari alpinista halála a Mátrai Erőműben

Hírösszefoglaló
2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Munka közben életét vesztette egy ipari alpinista szombaton Visontán, a Mátrai Erőműben; a szerencsétlenül járt embert a széntárolóban maga alá temette a leomló lignit – tájékoztatta a távirati irodát Valaska József, a cég igazgatóságának elnöke. A vezető elmondta, hogy az erőműben a tizenöt méter magas széntároló hombárok falára letapadt lignit lefejtését speciális alpinista technológiával végzik éjszakánként, ilyenkor egy-egy tárolót üzemen kívül helyeznek. A kötélen függeszkedő dolgozó a szénfal alá ereszkedett, és megmozgatta a fűtőanyagot, amely ráomlott és betemette őt. Az erőműben szolgálatot teljesítő mentők húsz perc alatt tudták kiszabadítani, majd háromnegyed órán keresztül próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.
A munkavédelmi szabályok betartását az Országos Munkavédelmi Főfelügyelőség vizsgálja a történtek után, a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a baleset körülményeit. Ha a munkavédelmi szakemberek mulasztásra utaló nyomot találnak a tragédia elemzésekor, akkor büntetőeljárás indul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.