Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Ivóvízhiány Hunyán

MTI
2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs vezetékes ivóvíz a körülbelül hétszáz lelkes Hunyán, mert meghibásodott a település egyetlen kitermelő kútja – közölte szombaton a Békés Megyei Vízművek Zrt. Az elsődleges vizsgálatok eredményei szerint a kút szűrőrendszerének meghibásodása miatt került szürkés színű víz a rendszerbe, ezért leállították a kutat, hogy ezzel megakadályozzák a hálózat elszennyeződését – tájékoztatott a cég. A vízművek munkatársai tartályautóval visznek Hunyára vizet, úgy töltik fel a kisközség víztornyát. Ez a víz mosogatásra és fürdésre alkalmas, de főzésre és ivóvízként nem használható. Ivóvizet a település két pontján felállított lajtos kocsikból kaphatnak a helybéliek.
A kút hibájának elhárítása a jelenlegi ismeretek szerint legfeljebb két hetet vesz igénybe – a munkálatok elvégzését már megrendelték. Tímár Tamás, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta, hogy az igazgatóság egyeztető megbeszélésre hívta a szolgáltatót, a népegészségügyi szervek munkatársait és a polgármesteri hivatal képviselőjét. A tanácskozáson áttekintik az ideiglenes vízellátással kapcsolatos további teendőket, majd fórumon tájékoztatják az érintetteket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.