Kadhafi hívei a végsőkig védik utolsó erődeiket

Hírösszefoglaló
2011. 09. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Líbia új hatalma nem tudja, hol van az elűzött egykori vezér, Moammer el-Kadhafi, a hozzá hű csapatok pedig a NATO légicsapásai közepette is tartják utolsó bástyáikat, az ezredes szülővárosát, a távközlési hálózattól elvágott Szirtet, míg Báni Válid térségében előbb visszaverték a felkelők offenzíváját, majd rakétákkal lőve állásaikat ellentámadásba lendültek. Szóvivőjük szerint van elég fegyverük, és készek akár hónapokig ellenállni. Állítása szerint a harcok minden aspektusát személyesen Kadhafi irányítja. Mindezek fényében nem meglepő, ha a NATO is elhúzódó harcokra számít még, s úgy tervezi, hogy három hónap múlva állíthatja csak le a líbiai hadműveleteket.
Eközben az ENSZ Biztonsági Tanácsa néhány órával azután, hogy elismerte az új líbiai hatalmat, enyhítette a Líbiával szemben az év elején bevezetett szankciókat, köztük az állami olajtársaságra és a jegybankra vonatkozó büntetőintézkedéseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.