Kétgyermekes anyuka a győztes a Nemzeti Vágtán

Hetvenkét település lovasai mérkőztek meg egymással az ’56-osok terén felállított Széchenyi-pályán a Nemzeti Vágta fesztiválon a hétvégén. Hende Csaba honvédelmi miniszter ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Vágta sokat tesz azért, hogy a lovaglásról Magyarország jusson a többi ország eszébe. A városok és falvak esti döntőjének győztese Molnár Gyöngyi lett a Malőr nevű telivérrel.<br />

Munkatársunktól
2011. 09. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lovas nemzet voltunk, és talán egyszer ismét lovas nemzetté válunk – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter a a Hősök emlékkövének megkoszorúzása után a Nemzeti Vágta fesztivál hétvégi megnyitóján.
A tárcavezető szerint a Nemzeti Vágta sokat tesz azért, hogy a lovaglásról Magyarország jusson a többi ország sportolni vágyóinak eszébe.
– Az első Nemzeti Vágta óta tizenkét új versenypálya épült Magyarországon és a határokon túl – fogalmazott Székely Tibor, a Nemzeti Vágta főkapitánya, aki üdvözölte az ünnepet, kiemelve annak közösségformáló és a lovassport népszerűsítésében elért eredményeit.
Az ’56-osok terén felállított Széchenyi-pályán a hétvégén hetvenkét település lovasai mérkőztek meg az 1200 méteres oválpályán. Szombaton tizenkét előfutamot tartottak, amelyek első és második helyezettjei jutottak tovább a vasárnapi középfutamokra. A tegnap esti fináléban Bükkösd, Baja, a Homokháti kistérség, Siófok és Almáskeresztúr lovai indultak. A mezőny egyetlen férfi tagja a bükkösdi kistérség lovasa, Arató Barna volt. A start eldördülte után remekül rajtolt Molnár Gyöngyi (képünkön) kétgyermekes anyuka a Bajai kistérség képviseletében. A Malőr nevű angol telivérrel végig meggyőző fölénnyel vezetett, bár az utolsó ötven méteren már megközelítette a második befutó Almáskeresztúr lovasa. A célba azonban elsőként a Bajai kistérség lova jutott, majd Almáskeresztúr és Siófok lova következett. Molnár Gyöngyi elmondta, a tavalyi vágtán csak második lett, de az idei év munkája meghozta a gyümölcsét a kétéves Malőrrel. A győztes tízmillió forintot vihetett haza.

Autómentes hétvége. Gyalogossétánnyá alakult át a Lánchíd, a Széchenyi tér, a József Attila utca, az Andrássy út és a Hősök tere térsége a hét utolsó két napján. Idén jubileumi, X. autómentes hétvégét tartottak az Andrássy korzón, ami egy időpontra esett a Hősök terén tartott Nemzeti Vágtával és a Tudományok hídja nevű rendezvénnyel. Tegnap az alternatív hajtású járművek felvonulását és versenyét is az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Opera közötti szakaszon tartották. Az MVM Energia 2.0 nevű Futamot Tarlós István főpolgármester és a Magyar Villamos Művek csoport elnök-vezérigazgatója, Baji Csaba indította el. A megmérettetésen közel 40 jármű, napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók, gokartok és motorok mérték össze „erejüket”. A futam fővédnöke Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.