Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kevesebben születnek, több a halálozás

Munkatársunktól
2011. 09. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A születésszám csökkenése és a halálozások kismértékű emelkedése következtében növekedett a természetes fogyás üteme Magyarországon. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az első hét hónapban 26 ezerrel csökkent a népességszám. A KSH legutóbbi közleményéből kiderül, hogy a születésszám a január–áprilisi jelentős, 10,9 százalékos csökkenést követően májusban 3,7 százalékkal maradt el az előző évitől, júniusban viszont 1,9 százalékkal, júliusban pedig 2,8 százalékkal több gyermek jött világra, mint az előző év azonos hónapjaiban. Összességében az év első hét hónapjában 49685 gyermek született, ami az előző évhez képest 6,2 százalékos csökkenést jelent.
A halálozások száma négy hónapot vizsgálva magasabb volt az előző évinél, áprilisban kismértékű, június–júliusban viszont jelentősebb, 7,2 százalékos csökkenés mutatkozott az egy évvel korábbihoz képest. Idén összességében azonban így is 139-cel többen haltak meg – összesen 76470-en –, mint a tavalyi év első hét hónapjában, amely kismértékű, 0,2 százalékos emelkedést jelent. A nemzetközi vándorlás figyelembevételével a becsült népességszám július végén 9,967 millió volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.