Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Libanoni győzelem, Emmy-díj Winsletnek

Kárpáti György
2011. 09. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Némi meglepetésre, a nagy hollywoodi filmek előtt a Where Do We Go Now című libanoni– francia–olasz-egyiptomi koprodukció nyerte el a közönség szavazatai alapján a torontói nemzetközi filmfesztivál fődíját. Második az itthon is látható Nader és Simin – Egy elválás története című alkotás lett. A háború dúlta Libanonban játszódó Where Do We Go Now Nadine Labaki, a Karamell rendezőjének új filmje, amely egyben az ország hivatalos Oscar-nevezettje is. A torontói nemzetközi filmfesztivál győztesének kihirdetését fokozott várakozás előzte meg: sokan George Clooney The Descendants és The Ides of March című filmjei közül várták a győztes alkotást.
Magyar idő szerint hétfő hajnalban Los Angelesben átadták a főműsoridős tévéműsoroknak járó Emmy-díjakat. A legtöbb elismerést a Modern család nyerte: a széria a legjobb vígjátéksorozat díja mellett rendezői és forgatókönyvírói elismerést is kapott, valamint férfi és női mellékszereplőjét is elismerték. A legjobb drámai széria – sorozatban negyedszer – a Mad Men – Reklámőrültek lett. A Mildred Pierce-ben nyújtott alakításáért Kate Winslet és Guy Pearce is átvehette az Emmy-díjat, míg a Gengszterkorzó pilot-epizódjának rendezéséért Martin Scorsese is kapott egy szobrot. Utóbbinak ez volt az első Emmyje, s most már tényleg minden létező elismerést megnyert veretes pályafutása során.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.