Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Megtévesztő detektort használ Gubcsi

Munkatársunktól
2011. 09. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrségi lézeres sebességmérők megzavarására alkalmas, több mint 200 ezer forintba kerülő detektort szereltetett céges autójába Gubcsi Lajos, a honvédelmi tárcához tartozó Zrínyi Média Kft. igazgatója, miután előzőleg gyorshajtásért megbírságolták – értesült az Index. A hírportál úgy tudja, a Gubcsi által vezetett KIA terepjárót tavaly novemberben 160 kilométeres óránkénti sebességnél fényképezték le a 4-es főúton. Gubcsi az Indexnek elküldött válaszában közölte, a detektorokat májusban szereltette az autóra, de a blokkoló valójában sohasem működött. A cél az volt, hogy a belső informátorokat megtévessze.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) két hete számolt be arról, hogy tavaly tizenkettő, idén viszont már huszonöt közhivatalnokot bírságolt meg a rendőrség gyorshajtás miatt. A KIM az érintettek nevét nem közölte, csak azt, hogy a szolgálati autókat üzemeltető Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak kell kifizetnie a körülbelül másfél millió forintnyi büntetést, azt azonban később behajtják a szabálytalankodó közhivatalnokokon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.