Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Mélyponton a húsosok

2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állattenyésztés, ezen belül a sertéságazat került a legmélyebb válságba, aminek fő oka, hogy elveszítette feldolgozóiparát és a piacát – közölte a vidékfejlesztési tárca államtitkára a hét végén tartott kaposvári állattenyésztési napokon. Ángyán József szerint a hazai húsüzemek több mint fele részben vagy egészben külföldi alapanyagot dolgoz fel, s eközben arra hivatkozik, hogy nincs sertés. – Azért nincs, mert nem itthon vásárolnak, és ennek tulajdonítható, hogy az állatállomány csaknem hárommillióra csökkent – érvelt a szakpolitikus. Ángyán József arra intett: helyre kell állítani a növénytermesztés és az állattenyésztés egyensúlyát.
A negyven hektár területen bemutatkozó, kétszáz kiállítót felvonultató kaposvári állattenyésztési napokról Fekete Balázs, az országos szakszövetség elnöke úgy fogalmazott: a rendezvény az utóbbi évek során az egyik legrangosabb hazai kiállítássá vált. A tízéves Kaposvári Egyetemnek – amely a felsőfokú agrárszakember-képzés fél évszázados töretlen fejlődésével büszkélkedhet – az állattenyésztési napokon adta át Jávor András rektorhelyettes a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának emlékérmét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.