Menekülési célpontok

2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik kolumbiai honlap (Kienyke) idézte az eléggé ismeretlen amerikai forrást, a The Daily Beastet, amelyben Eliza Griswold elemzése áttekintette Kadhafi ezredes lehetséges menekülési célpontjait. Afrikában több ország neve is felmerül, mert például Dél-Afrikában a volt államfő, Nelson Mandela jó barátjának számít, de Teodoro Obiang, az 1979 óta megszakítás nélkül kormányzó egyenlítői-guineai olajdiktátor egyenesen csodálja a líbiai vezetőt. Mehetne Ugandába is, de a forrás szerint mostanában Yoweri Museveni elnök jó viszonyt ápol az Egyesült Államokkal. Tunéziában van Kadhafi felesége és lánya, de mivel közel lenne a felkelőkhöz, ezért ez az ország kiesik. Szaúd-Arábia azért nem megfelelő menedék, mert ugyan 2003-ban itt halt meg a volt ugandai diktátor, Idi Amin Dada, de a királyság most nem akar újabb terhet a nyakába venni az Egyesült Államokkal egyébként is meglevő nézeteltérései miatt. Afrikában még Angola, Zimbabwe, Csád vagy Burkina Faso is befogadhatja a Líbiában csaknem 42 évig hatalmon levő Moammer el-Kadhafi ezredest. Afrikán kívül még Venezuelát sem zárják ki, mivel Hugo Chávez elnök idén is már többször a védelmére kelt, másfél éve pedig a portál megtudta, hogy Kadhafi számos ingatlant és birtokot vásárolt a Venezuelához tartozó egyik szigeten. Bolívia a múlt héten cáfolta, hogy Kadhafi náluk járt volna ez ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.