Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Menetelnek a veretlen éllovasok

Munkatársunktól
2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I 9. fordulójának szombati játéknapján több csapat folytatta sorozatát, némelyik örült ennek, némelyik viszont bánkódott felette. Utóbbiak közé tartozik a címvédő Videoton, amely legutóbb fél éve nyert bajnokit idegenben (még az előző idényben, más edzővel és kerettel az Üllői úton „bombázta le” a Ferencvárost), azóta viszont bukdácsol Székesfehérváron kívül. Mint most Angyalföldön, ahol nem született gól, így Marijan Vlakkal a kispadon még veretlen a Vasas. Paulo Sousa, a Videoton portugál vezetőedzője szokásos optimista értékelésében úgy fogalmazott, végig benne volt csapata játékában a gól, de a szerencse nem. Mint látszik, szerdai afférja ellenére – barátságos mecscsen lefejelte a Nemzeti Sport újságíróját, majd mindennapos „üzemi balesetnek” állította be az ügyet – klubja továbbra is kiáll mellette. Kérdés, az eredménytelenségben meddig mehet el.
A sereghajtó ZTE persze sokkal inkább eredménytelen, hiszen még mindig nem tudott nyerni, legutóbb a kiállítással is sújtott Kecskemét távozott egy ponttal Zalaegerszegről. Az utolsó előtti Újpest már túl van az első sikeren, de most folytatta kudarcsorozatát, ezúttal Kispesten maradt alul. A Honvéd már hat győzelemnél és a dobogó alján jár, a duplázó Danilo pedig nyolc találatnál, a góllövőlista élén. Nem bírt egymással a Pécs és a Siófok, a Haladás pedig a hajrában fordított Kenesei góljával és gólpasszával a Pápa ellen.
Tegnap lépett pályára az egyaránt veretlen Debrecen és Győr, előbbi a Paksot, utóbbi a Ferencvárost fogadta.
S mindketten megtartották kiváló mérlegüket. A hajdúságiak gólzáporos találkozón, Coulibaly duplázásának is köszönhetően múlták felül a tavalyi ezüstérmes tolnai vendégeket, akik több helyzet elpuskázásával segítették a hazai győzelmet. Győrben jól kezdett a Fradi, ám bő negyedóra múltán Maróti és Csizmadia nyámnyilaságát Alekszidze használta ki. Aztán a bal oldali védelem is hibázott, ennek pedig Trajkovics találata lett az eredménye. Ez volt a hazaiak két kapura lövése, tehát a helyzetkihasználásuk tökéletesen működött. A második félidőben már nem anynyira, hiszen a kinyíló vendégek mögött több kontrát is vezethettek, ám lehetőségeiket kihagyták, a legnagyobbat a csereként beálló Ahjupera. A Ferencváros próbálkozott, de hiába, jellemzően a mindent védő győri kapus, Sztevanovics bizonyult a mérkőzés legjobbjának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.