Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Mol-ügy: itthon is vizsgálnak

Hírösszefoglaló
2011. 09. 26. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország zágrábi nagykövete szerint a magyar ügyészség is vizsgálatot indított Ivo Sanader volt horvát kormányfő megvesztegetési ügyében, amivel kapcsolatban a horvát ügyészség ki akarta hallgatni Hernádi Zsoltot, a Mol elnök-vezérigazgatóját. Iván Gábor a Poslovni Dnevnik című zágrábi gazdasági napilap online felületén tegnap megjelent interjújában beszélt erről, és leszögezte, hogy a magyar állam nem avatkozik be a vizsgálatba. Az MTI tájékoztatása szerint az idézett újság azután készített interjút a magyar nagykövettel, hogy a horvát médiában kiszivárogtatták Martonyi János külügyminiszter levelét, amit a múlt héten írt horvát kollégájának, Gordan Jandrokovicnak. A lap úgy tudja, a levélben Martonyi bírálta az INA horvát olajtársaság felügyelőbizottságát, azzal „gyanúsítva” a testület tagjait, hogy hamis üzleti információkat szivárogtatnak ki, de sérelmezte a horvát versenyhivatal magatartását is. Interjújában Iván Gábor sérelmezi, hogy a horvát médiában időnként rövid távú személyes érdekektől vezérelt cikkek jelennek meg. Elfogadhatatlannak nevezte az olyan írásokat, amelyek szerint a Mol veszélyezteti Horvátország energetikai függetlenségét. Emlékeztetett: a két kormány több együttműködési megállapodást írt alá, és ezek egyike az energetikai együttműködésről, a válsághelyzetekben való kölcsönös segítségnyújtásról szól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.