Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Napi sajtószemle

MN
2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Die Welt
A magyar társadalom mély megosztottságáról beszél A gyűlölet elviselhetetlen címmel közölt interjúban a Németországban élő magyar író, Dalos György. Szerinte a gazdasági helyzet nem olyan reménytelen, mint amilyennek tűnik. Kérdésre válaszolva az író cáfolta, hogy a Fidesz rasszista vagy antiszemita lenne.


Liberation.fr
A megtörhetetlenek városa címmel közölt kétoldalas riportot Esztergom elmúlt évéről hét végi számában a baloldali francia napilap, megállapítva, hogy a Fidesz „egyre zsarnokibb hatalmával szembeni polgári ellenállás szimbólumává vált az egész országban”.


gazeta.pl
„Németország Oroszország trójai falova Európában” – jelentette ki Radoslaw Sikorski. Mint a WikiLeaks által kiszivárogtatott egyik, 2008-ban írt titkos diplomáciai táviratból kiderül, a lengyel külügyminiszter Paula Dobriansky államtitkárral folytatott magánbeszélgetésén a bukaresti NATO-csúcs után arról panaszkodott, amikor Lengyelország 2004-ben EU-tag lett, sokan azzal vádolták, Washington trójai falova Európában, a NATO-ban azonban egy másik trójai faló van, hiszen Németország lepaktálva Oroszországgal függetlenítette magát az Egyesült Államok Ukrajna és Grúzia tagságára vonatkozó álláspontjától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.