időjárás 12°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011.09.30. 22:00

DerStandard.at
Azt még nem tudni, hogy a devizahitelek egyösszegű végtörlesztéséről szóló vitatott tervnek valóban olyan hatalmas kockázatai vannak-e, mint azt sok bel- és külföldi szakértő állítja. A hátrányos politikai következmények mindenesetre már most egyértelműek – írta az osztrák liberális lapban Paul Lendvai. Szerinte alig van más nyugati ország, amely annyira segítette Magyarországot a demokráciába való átmenetben, mint Ausztria. „Az, hogy most az osztrák sajtó puszta-Putyinnak, bankrablónak, radikális nacionalistának nevezi Orbán Viktort, és hogy éppen az Osztrák Néppárthoz tartozó pénzügy- és külügyminiszter követel nemzetközi fellépést, azt a mély csalódottságot tükrözi, amelyet még az osztrák politikai és gazdasági elit azon becsapott konzervatív tagjai is éreznek, akik eddig diszkréten nem vették tudomásul Orbán vitatott belpolitikai intézkedéseit” – írta Lendvai.

france2
A gyöngyöspatai közmunkaprogrammal foglalkozott helyszíni riportban a francia közszolgálati adó. A tudósító szerint a kötelező közmunkaprogram elvileg minden helyi munkanélkülit érint, a bozótirtásban csak romák vesznek részt, akik panaszkodnak a nehéz munkakörülményekre. Egyikük elmondta: azért is dolgoznak, hogy „a magyarok ne mondhassák többet, hogy a romák lopásból vagy segélyből élnek”.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.