Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 09. 30. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

DerStandard.at
Azt még nem tudni, hogy a devizahitelek egyösszegű végtörlesztéséről szóló vitatott tervnek valóban olyan hatalmas kockázatai vannak-e, mint azt sok bel- és külföldi szakértő állítja. A hátrányos politikai következmények mindenesetre már most egyértelműek – írta az osztrák liberális lapban Paul Lendvai. Szerinte alig van más nyugati ország, amely annyira segítette Magyarországot a demokráciába való átmenetben, mint Ausztria. „Az, hogy most az osztrák sajtó puszta-Putyinnak, bankrablónak, radikális nacionalistának nevezi Orbán Viktort, és hogy éppen az Osztrák Néppárthoz tartozó pénzügy- és külügyminiszter követel nemzetközi fellépést, azt a mély csalódottságot tükrözi, amelyet még az osztrák politikai és gazdasági elit azon becsapott konzervatív tagjai is éreznek, akik eddig diszkréten nem vették tudomásul Orbán vitatott belpolitikai intézkedéseit” – írta Lendvai.

france2
A gyöngyöspatai közmunkaprogrammal foglalkozott helyszíni riportban a francia közszolgálati adó. A tudósító szerint a kötelező közmunkaprogram elvileg minden helyi munkanélkülit érint, a bozótirtásban csak romák vesznek részt, akik panaszkodnak a nehéz munkakörülményekre. Egyikük elmondta: azért is dolgoznak, hogy „a magyarok ne mondhassák többet, hogy a romák lopásból vagy segélyből élnek”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.