Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Napi sajtószemle

MN
2011. 09. 26. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

FINANCIAL TIMES
Miközben az „arab tavasz” átrendezte az erőviszonyokat a Közel-Keleten, Benjamin Netanjahu úgy tesz, mintha semmi nem történt volna – állapítja meg a brit lap riportere –, és fenyegető kampányt folytat a palesztin államiság ellen. Philip Stevens arra figyelmeztet, hogy az izraeli kormányfő a tűzzel játszik. Az arab világban zajló folyamatokra nem tud hatni, és közben szövetségeseiből is ellenséget csinál.

HA'ARETZ
Izrael alkalmasint beletörődne a palesztinok ENSZ-beli státusának felértékelésébe, ha az nem járna államiságuk elismerésével – írta kormányértesülésre hivatkozva az izraeli újság. Izrael állítólag attól tart, hogy az állami rangra emelt Palesztina keresettel élhetne a Nemzetközi Büntetőbíróságon a megszállt területeken létesített zsidó telepek miatt.

THE INDEPENDENT
A brit szülők nagy része visszatérne azokba az időkbe, amikor az iskolákban engedélyezték a testi fenyítést. Egy friss felmérés szerint 49 százalék állt ki emellett, és ami meglepőbb, ugyanígy gondolkodik a tanulók 19 százaléka is.

Daily Mail
Az ausztrál útlevelekben immár hivatalosan is érvényes a semleges nem. Ekként jelölhetik meg nemi hovatartozásukat azok, akik nem tudják eldönteni hovatartozásukat, és az biológiai értelemben sem egyértelmű.

DIE ZEIT
II. Nagy Frigyes francia nyelven írt erotikus versére találtak rá kutatók a porosz uralkodó levelei között. A kétszáz évvel halála után előkerült költemény megszületését a porosz uralkodó Voltaire francia filozófusnak írt levelében azzal magyarázta, meg akarta mutatni az őt cukkoló itáliai barátainak, hogy az északiak is legalább olyan jól űzik a szerelem művészetét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.