Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

„Nem szent” az Izraellel kötött béke

Munkatársunktól
2011. 09. 26. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Izraellel 1979-ben kötött „Camp David-i békeszerződést mindig vitatni vagy módosítani lehet a térség vagy egyszerűen a béke érdekében. A békeszerződés nem valami szent dolog, és változtatni lehet rajta” – mondta az egyiptomi miniszterelnök, Esszám Saraf egy televíziós interjúban, amelyből tegnap idézett a Mena egyiptomi hírügynökség. „Foglalkoznunk kell a probléma gyökerével, és a Közel-Keleten a probléma gyökere a palesztin területek izraeli megszállása” – tette hozzá.
Azt fogja kérni az ENSZ Biztonsági Tanácsától a palesztin elnök egy hét múlva, hogy fogadja el a palesztin államot mint az ENSZ teljes értékű tagját – erősítette meg szándékát tegnap mondott beszédében Mahmúd Abbász. Ezzel Abbász az Egyesült Államok vétóját kockáztatja. Elmondta: „Törvényes jogunk kérni Palesztinának a teljes értékű államként való csatlakozást, véget vetve ezzel egy történelmi igazságtalanságnak a szabadság és a függetlenség megszerzésével, mint a Föld minden más népe, egy független palesztin államban az 1967. június 4-i vonalak mentén.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.