Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Pakisztániak milliói szorulnak segítségre

Hírösszefoglaló
2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háromszázhatvanötmillió dollárra (75,3 milliárd forint) van szüksége az ENSZ-nek ahhoz, hogy segíteni tudjon a pakisztáni árvízkárosultaknak – jelezte tegnap felhívásában a világszervezet. Ebből az összegből az ENSZ a következő fél évben 5,4 millió embernek nyújtana segélyt Pakisztán Szindh és Beludzsisztán tartományában – idézte Humaira Mehboobot, a szervezet egyik szóvivőjét a távirati iroda. Az ENSZ információi szerint az országban augusztus vége óta tartó árvizek eddig 270-nél is több halálos áldozatot követeltek, és 665 ezer otthonban okoztak károkat. Bár Pakisztánban rendszeresen követi áradás a júniustól szeptemberig tartó monszunokat, az idei helyzetet válságossá teszi, hogy az ország még a tavalyi, különösen pusztító áradásból sem épült fel. Akkor az esőzések és áradások kétezer ember életét követelték és tizenegymillióan váltak hajléktalanná. Közülük 800 ezren továbbra is táborokban élnek – jelentette a Reuters.
Juszuf Raza Gilani kormányfő nem utazik el a jövő heti ENSZ-közgyűlésre, hogy személyesen irányíthassa a helyreállítási és segélyezési munkálatokat az árvíz sújtotta területeken.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.