Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Pokolgépes merénylet Ankarában

Hírösszefoglaló
2011. 09. 30. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három halottat és tizenöt sebesültet követelt tegnap egy ankarai robbantás. A török fővárosban egy autóba rejtett pokolgép lépett működésbe. Egy helyi tévé szerint a rendőrség elfogott egy nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze van a merénylethez. A nő a robbanás helyszínétől nem messze jelszavakat skandált. A rendőrség őrizetbe vette és kihallgatásra a biztonsági erők parancsnokságára szállították – jelentette az MTI.
A rendőrség képviselői szerint a pokolgépet egy parkoló gázüzemű gépkocsiban rejtették el, s a környéken is több ilyen üzemanyaggal hajtott autó parkolt, amelyek így belobbantak az első autó robbanásától. A Hürriyet napilap szerint a rendőrség megtalálta az autó iratait, azt nemrég vásárolták, de az új tulajdonos neve hiányzik a dokumentumokból. A helyszíni beszámolók szerint a robbanás ereje az autókat szétvetette, a közeli épületek homlokzata pedig nagyon súlyosan megrongálódott. A helyszín közelében egy gyanús csomagra is bukkantak. A rendőrség lehetségesnek tartja, hogy kurd szélsőségesek állnak a robbantás hátterében. A múltban a legtöbb robbantásos merényletet a Kurdisztáni Munkáspárt nevű szervezet hajtotta végre, ám ők minden esetben a török hadsereg tagjait támadják meg. Robbantottak Törökországban kommunista és iszlamista csoportok is, a rendőrség egyelőre nem tudja, kihez kösse a merényletet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.