Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Román virágblokád Schengen miatt

2011. 09. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Románia a végsőkig próbálja védelmezni az esélyeit arra, hogy még idén csatlakozzon a schengeni övezethez – jelentette ki tegnap Traian Igas román belügyminiszter. A tárcavezető annak kapcsán nyilatkozott, hogy Hollandia bejelentette: még Románia részleges csatlakozását sem támogatja, mivel nem látja biztosítottnak a külső határok hatékony védelmét és a korrupció elleni küzdelmet. Igas hozzátette: Románia teljesítette a schengeni csatlakozás összes feltételét, és nem fogadja el, hogy igazságtalanság áldozatává váljék. Különben a román hatóságok nem szemlélik passzívan Hága vétóját. Baktériumos fertőzés veszélyére hivatkozva a magyar–román határátkelőhelyeken az elmúlt napokban a vámügyi szervek feltartóztattak valamennyi, Hollandiából érkezett virág- és tulipánhagyma-szállítmányt. A hivatalos magyarázat szerint a szállítmányok veszélyes baktériummal fertőzöttek, ezért nem engedik be őket az országba, laboratóriumi vizsgálatok azonban nem támasztották alá a gyanút. A bukaresti média szerint egyértelmű, a román hatóságok ellencsapásáról van szó amiatt, hogy az uniós belügyminiszterek csütörtöki ülésén Hollandia nemet fog mondani Románia és Bulgária schengeni integrációjára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.