Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Röviden

MN
2011. 09. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

El akarja szigetelni a bíróság Breiviket
Nyolc héttel meghosszabbították az illetékes oslói bíróságon a 77 ember meggyilkolásával vádolt Anders Behring Breivik előzetes letartóztatását, amelyből legalább az első négy hetet magánzárkában kell töltenie. Ez alatt az idő alatt a vádlott nem fogadhat látogatót, és nem kaphat levelet. Elszigetelését a bíróság azzal indokolta, hogy így nem próbálkozhat meg a nyomozás befolyásolásával, nem tud megsemmisíteni bizonyítékokat, vagy kapcsolatba lépni az esetleges bűntársakkal. (MTI)

Történelmi csúcson az üzemanyagár
Emeli bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és 7 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát holnap a Mol Nyrt., ezzel újabb történelmi csúcsra emelkednek az üzemanyagárak. Az emeléssel a benzin átlagára 397 forintra, a gázolajé pedig 383 forintra nő. Egy hete bruttó 5-5 forinttal emelte a Mol a 95-ös benzin és a gázolaj árát. (MTI)

Mozlim túlerő
Franciaországban már több a gyakorló mozlim, mint a gyakorló katolikus – derül ki a La Croix francia katolikus lap és a francia közvélemény-kutató intézet felméréséből. A franciák 64 százaléka vallja magát katolikusnak, de csak 2,9 százalékuk gyakorló vallásos, miközben a gyakorló mozlimok a népesség 3,8 százalékát teszik ki. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.