Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Röviden

MTI
2011. 09. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állami kézben a tűzoltóságok
Az eddigi hivatásos önkormányzati tűzoltóság helyébe egy egységes katasztrófavédelmi szervezetrendszeren belül működő állami tűzoltóság lép – ezt nagy többséggel fogadta el tegnap a parlament. A katasztrófavédelemhez kapcsolódó törvények módosításával létrejön egy iparbiztonsági hatóság, illetve bevezetik a katasztrófavédelmi bírságot is. (MTI)

Perelhet a BKV
Új eljárásra utasította tegnap a BKV – a négyes metró beruházásával összefüggő – kártérítési perében – tudtuk meg a DBR projektigazgatóságtól.
A közlekedési társaság két közbeszerzési ügyben több mint egymilliárd forint kártérítést követel a Strabag Zrt.-től és más cégektől. Az érintett cégeket 2007-ben a Gazdasági Versenyhivatal a XI. kerületi Bartók Béla út felújítása, valamint az épülő metró Bocskai úti megállójának felszíni átépítése ügyében árkartellezés miatt elmarasztalta. A BKV kártérítési igényét azonban az első fokon, majd jogerősen is elutasították. (Sz. Zs.)

Készülnek a népszámlálásra
Továbbra is ellenzi a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), hogy törvényi szinten nemzetiséggé nyilvánítsák a zsidóságot – közölte a vallási szervezet. Ha valaki úgy érzi, akkor egyénileg zsidó nemzetiségűnek vallhatja magát, ezt csak az „egyéb” kategóriában tehetik meg. A Központi Statisztikai Hivatal tegnap közölte, jövő keddtől kezdik kivinni a kérdőíveket a számlálóbiztosok a háztartásokba. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.