Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Röviden

MN
2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meddő szüret
Kiszáradtak a szőlőtőkék, amiket a budai Vár oldalába ültetettek a Szeretem Budapestet mozgalom ötletelői. A szőlészet már csak ilyen, nem elég szeretni, érteni is kell hozzá. Mint a városépítéshez és
-működtetéshez.

Végzetes ütközés Szerencs közelében
Két ember meghalt egy közlekedési balesetben tegnap Szerencs közelében, ahol két teherkocsi ütközött össze egy egyenes útszakaszon, a karambolnak nincs tanúja. A Hajdú-Bihar megyei Hajdúdorogon egy motoros vesztette életét szombaton, miután összeütközött egy autóval. (MTI)

Megszakította útját az AtlasJet gépe
Rosszul lett, epilepsziás rohamot kapott egy 25 éves stewardess tegnap a török AtlasJet légitársaság Antalya és Drezda közötti járatán, amely ezért Budapesten, a Liszt Ferenc repülőtéren szállt le. A nőt kórházba vitték, majd az A321-es Airbus folytatta útját célja felé. (MTI)

Rengett a föld India és Nepál határán
Erős földrengés rázta meg tegnap az észak-indiai Sikkim tartományt, a földmozgást Nepálban is érezni lehetett. Több ember meghalt, az áldozatok száma ismeretlen. Az amerikai geológiai intézet szerint a Richter-skála szerinti 6,8-es erősségű rengés epicentruma Gangtok mellett húsz kilométer mélyen volt. (MTI)

Grizzly ölt vadászt Montana államban
Grizzlymedve ölt meg egy vadászt pénteken az amerikai Montana állam egyik erdejében, a szerencsétlenül járt ember feketemedvét akart elejteni társával. Utóbbi meglőtt egy fiatal állatot, majd a két férfi a keresésére indult. A feketemedvének hitt, megsebzett grizzly az erdőben támadt rá a vadászokra, egyikük életét a mentők nem tudták megmenteni. Július óta ez volt a harmadik halálos grizzlytámadás az Egyesült
Államokban. (MTI)

Kalózok elengedték a vietnami hajót
Szomáliai kalózok szombaton közölték, hogy váltságdíjért csütörtökön elengedtek egy mongol zászló alatt hajózó, vietnami tulajdonban lévő teherhajót. A 23 ezer tonnás Hoang Son Sunt az ománi partoktól csaknem 800 kilométerre délkeletre támadták meg januárban, s túszul ejtették 24 tagú vietnami legénységét is. (MTI)

Kölcsey Kör
Szeptember 21-én tartják meg a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre konferenciasorozat 22. rendezvényét. A Polgárok Házában (Bp. VIII., Visi Imre u. 6.) 18 órakor kezdődő eseményen Rétvári Bence közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár 2/3-os törvények, Gulyás Gergely, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke pedig Gyurcsány-ügy címmel tart előadást. (MN)

Nyerőszámok
Ötös lottó: 16, 50, 74, 76, 78. Joker: 838864. Hatos lottó: 5, 14, 20, 27, 41, 43. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.