Röviden

MTI
2011. 09. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem elhanyagolható a Nyugat-Balkán
Prága. A négy visegrádi ország közös érdeke, hogy a nemzetközi gazdasági válság ellenére is folytatódjon a nyugat-balkáni országok európai integrációja. A cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák házelnök tegnapi tanácskozásán egyetértett abban is, hogy a nemzeti parlamenteknek erőteljesebben kell ellenőrizniük az európai törvények és szabályok kidolgozását, „nehogy Brüsszelben szem elől veszítsék az egyes országok reális helyzetét”. (MTI)

Beismerte tettét Strauss-Kahn
Párizs. Beismerte párizsi rendőrségi kihallgatásán Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap volt vezetője, hogy annak idején közeledni próbált Tristane Banon francia újságírónőhöz, aki panaszt emelt ellene a hatóságoknál nemi erőszak kísérlete címén. A L’Express című hetilap közölte: Strauss-Kahn a 2003-as találkozó során azzal próbálkozott, hogy megcsókolja a fiatal nőt. (MTI)

Roma államot vizionál Slota
Pozsony. A Szlovák Nemzeti Párt szélsőséges kijelentéseiről ismert vezetője, Ján Slota felvetette, hogy a romák hozzanak létre saját államot – írta tegnap a Sme szlovák napilap. Slota erről szóló szavai a párt honlapján jelentek meg kivonatolva. „Eszményi lenne, ha egy független államot hoznának létre, ahol az etnikai csoport együtt lenne, mert csak ők értik meg egymást. Ahol nomád életmódot folytatnak, a világon sehol nem integrálódtak az adott államalkotó népekbe” – idézi a lap Slotát. (MTI)

Korrupt osztrák kancellár?
Bécs. Vizsgálatot folytat az osztrák korrupcióellenes ügyészség Werner Faymann kancellár ellen azzal a gyanúval, hogy még miniszterként közbenjárt az állami vasúttársaságnál annak érdekében, hogy az bizonyos újságokban hirdessen. Egy ellenzéki képviselő tett feljelentést Faymann és volt kabinetfőnöke, a jelenleg államtitkár Josef Ostermayer ellen. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.