Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Röviden

MTI
2011. 09. 26. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Édes napok a budai Várban
Alig pakoltak össze a borászok, máris beköltöztek a budai Várba a kézműves csokoládé- és édességmanufaktúrák képviselői: holnapig még látogatható az Édes napok fesztivál, amelyet a tengerentúli és európai csokifesztiválok után az idén először rendeztek meg hazánkban. Az édesszájúakra szakosodott gasztronómiai seregszemle díszvendége és csokoládé-nagykövete Sarah Jane Evans, az Academy of Chocolate egyik alapító tagja. (K. R.)

Egyházmegyei kortárs gyűjtemény
Az V. Szakrális művészetek hete székesfehérvári megnyitóján, a Szent István Művelődési Házban Aknay János Kossuth-díjas festőművész kiállítása nyílik meg ma 15 órakor. Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke ez alkalommal jelenti be az egyházmegyei kortárs művészeti gyűjtemény megalapítását, majd Reha György kurátor vázolja a gyűjteményépítés szempontjait. (P. Sz. E.)

Bujtor-emlékgyűrű háttérmunkáért
Először adtak át Bujtor-emlékgyűrűt a veszprémi Petőfi Színházban tegnap. A díjat, amelyet Bujtor István színművész özvegye, Bujtor Judit alapított, a teátrum dolgozói ítélik oda egy színházi háttérmunkás kollégájuknak minden új évad kezdetén. Az idén a 33 éve a Petőfi Színházban dolgozó Somogyi György fővilágosító részesült az elismerésben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.