Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Röviden

MTI
2011. 09. 30. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kormánybukás Szlovéniában
Bizalmi szavazáson tegnap megbukott a szlovén kormány: a szociáldemokrata Borut Pahor vezette kisebbségi kabinet távozására 51, maradására 36 képviselő szavazott. A döntés miatt lehetséges, hogy előre hozott választásokat kell tartani. A kormány bukása után hét nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy vagy Danilo Türk államfő, vagy a parlamenti képviselők új miniszterelnök-jelöltet állítsanak. (MTI)

Chirac megússza?
A párizsi ügyészség Jacques Chirac és a további kilenc vádlott felmentését kérte tegnap a párizsi büntetőbíróságon abban a perben, amelyben a volt francia köztársasági elnököt közpénzek elsikkasztásával és hivatali visszaéléssel vádolják illegális pártfinanszírozási ügyekben. A feltételezések szerint Chirac főpolgármestersége idején a városházán létrehozott fiktív állásokon keresztül jutattak közpénzeket a Tömörülés a Köztársaságért nevű párt munkatársainak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.