Röviden

MTI
2011. 09. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Markó kikelt Tőkésék ellen
Bukarest. A politikai környezet „szennyezésének”, Magyarországról érkező „politikai ciánnak” nevezte az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) bejegyzését Markó Béla romániai kormányfőhelyettes. Az RMDSZ volt elnöke az alakulat hét végi ülésén úgy fogalmazott: a Tőkés László által kezdeményezett új párt Budapestről támogatott „beruházás”, amely szerinte szétrombolhatja az erdélyi magyarság politikai jövőjét. Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető elnöke cinikusnak és „kétes ízlésűnek” nevezte Markó megnyilvánulását. (R. Sz.)

Orosz konzervatívok
Moszkva. A Putyin által alapított Összoroszországi Népfront talaján Konzervatív Szövetség alakult a hét végén Moszkvában. A szervezet koordinációs tanácsának elnöke, Jurij Suvalov programtéziseiben leszögezte, nem szabad engedni az országra kívülről rátukmált fejlesztési forgatókönyveknek, prioritásaiként pedig többek közt a földkérdést és a vallási öntudat erősítését nevezte meg. (MTI)

Török ultimátum
Ankara. Az EU-hoz fűződő kapcsolatok befagyasztását helyezte kilátásba Besir Atalay, a török kormány elnökhelyettese, ha 2012 derekáig, a görög ciprióták uniós elnökségének kezdetéig nem sikerül előrelépni a Ciprus megosztottságának felszámolását célzó tárgyalásokon. Az 1974 óta tartó konfliktus miatt Brüsszel befagyasztott nyolc fejezetet a Törökország EU-csatlakozásáról hat éve folyó tárgyalásokon. (MTI)

Elszunyókált a cseh külügyminiszter
Belgrád. Csaknem fél órára elaludt egy Belgrádban rendezett nemzetközi tanácskozáson Karel Schwarzenberg cseh külügyminiszter – szépszámú nézőközönség és bekapcsolt tévékamerák előtt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.