Röviden

MTI
2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc várhatja az idézést
Már a Legfőbb Ügyészségen (LÜ) van az a dokumentum, amelyben az Országgyűlés elnöke arról tájékoztatta a vádhatóságot, hogy a sukorói büntetőügy kapcsán felfüggesztették Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát – tudtuk meg. A képviselői mentesség megvonását kimondó határozatról az LÜ várhatóan napokon belül tájékoztatja az ügyletet vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészséget. A hatóság így már akár a héten beidézheti hivatali visszaélés miatt a volt kormányfőt. (S. P.)

Elítélt egyiptomi miniszter
Egyiptomban háromévi börtönre ítélték tegnap a volt turisztikai minisztert korrupció vádjával. A forradalom előtt a turisztikai tárcát irányító Zohar Garanahnak ez a második büntetése ilyen indokkal. Az első ötéves börtönt azért kapta, mert befektetőket törvényellenesen juttatott állami földekhez. Az egyiptomi jog értelmében a két büntetés közül csak az egyiket, a hosszabbikat kell letöltenie. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.