Röviden

MTI
2011. 09. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínai hitel
Egymilliárd dollár hitellel finanszíroz több közös nagyberuházást Kína a súlyos pénzügyi problémákkal küszködő Fehéroroszországban – jelentette be a kínai parlament Minszkben tárgyaló elnöke. A távol-keleti ország emellett csaknem 11 millió dollár vissza nem térítendő segélyt is nyújt Fehéroroszországnak. (MTI)

Bővülő szolgáltatás
Szeptemberben bővítette működési területét a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt., a következőkben Jász-Nagykun-Szolnok megye újabb három településén, Tiszajenőn, Tiszavárkonyban és Vezsenyen az állami tulajdonú társaság végzi az ivóvíz-szolgáltatást és a települési csatornahálózat üzemeltetését. (MTI)

Román csökkenés
Visszaesett az új autók értékesítése Romániában: az első nyolc hónapban 49 ezer új autót helyeztek forgalomba, 12 százalékkal kevesebbet a tavalyinál. A csökkenés meghaladta az EU tagországaiban tapasztalt viszszaesést. (MTI)

Bank a favellában
Saját pénzt vezettek be, és új közösségi bank is megkezdte működését Rio de Janeiro egyik nyomornegyedében, az Isten városa néven emlegetett favellában. Az új fizetőeszköz a CDD nevet viseli, bevezetésével akarják növelni a helyi kereskedők forgalmát, a közösségi bank segítségével pedig fejleszteni kívánják a kisvárossá dagadt nyomornegyed gazdaságát. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.