Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Röviden

MN
2011. 09. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelve, támogatva
Az öt kiemelt látványcsapatsportág (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong) egyesületei 10–15 milliárd forint közötti igényt nyújtottak be a társaságiadó-kedvezményből kérhető támogatásokra – közölte Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának fideszes elnöke a Digi Sport televízió Reggeli start című műsorában. Az idén 5–7 milliárd forintra lehet fedezet. (MN)

McCabe nem érti
Kevin McCabe, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető Zrt. korábbi tulajdonosa szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. megalapozatlanul indított pert cége, az Esplanade Kft. ellen a Fradi-pálya felújításának elmaradása miatt. McCabe szerint az FTC-nek olyan feltételekkel adták át az irányítást, ami után a stadionfejlesztéssel már nem nekik kell foglalkozniuk. (MTI)

Matthäus mehet
Egy év munka után menesztették posztjáról Lothar Matthäust, a bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. A bolgár csapat öt ponttal a negyedik helyen áll az Eb-selejtezők G csoportjában, s már nincs esélye kijutni a jövő évi, lengyel– ukrán rendezésű kontinensviadalra. A szövetség kétmillió eurós prémiumot helyezett kilátásba a szakvezetőnek, ha a csapat kivívja az Eb-szereplést. A korábban a magyar válogatottat is irányító Matthäus utódja a bolgár Mihail Madanszki lesz a nemzeti együttes kispadján. (MTI)

Szvidler megnyerte
A nyolc között Polgár Juditot búcsúztató orosz Peter Szvidler nyerte az oroszországi Hanti-Manszijszkban rendezett, 128 résztvevős, kieséses rendszerű sakk Világkupát. Szvidler a négy partiból álló fináléban 2,5-1,5-re verte honfitársát, Alekszandr Griscsukot. A bronzmeccsen az ukrán Vaszilij Ivancsuk is 2,5-1,5-re nyert a szintén ukrán Ruszlan Ponomarjov ellen. A Vk első három helyezettje indulhat a következő világbajnok-jelölti viadalon. (MTI)

Eb-ezüst salakról
A lengyelországi Pilában rendezett salakmotoros páros Európa-bajnokság döntőjében a Magosi Norbert, Tabaka József összetételű magyar csapat ezüstérmet szerzett a házigazdák mögött. A második helyért rendezett külön futamon Magosi megelőzte az orosz Golubovszkijt. (MN)

Szojka Ferenc búcsúztatása
Szombaton búcsúztatják Szojka Ferencet, az 1954-es vb-n ezüstérmes magyar labdarúgó-válogatott tagját. Az életének 81. évében, szombaton elhunyt egykori futballistát 9.30 órakor kísérik utolsó útjára a salgótarjáni köztemetőben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.