Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Röviden

MN
2011. 09. 30. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bajba jutott írószervezetek
Nyílt levélben kéri Orbán Viktor miniszterelnök segítségét négy magyar írószervezet. Az Erdélyi Magyar Írók Ligája, a Fiatal Írók Szövetsége, a József Attila Kör és a Magyar Írószövetség nehéz helyzetbe került, mivel a működésükhöz biztosított 2011-es támogatásaikat még nem kapták meg – a kifizetés felgyorsítását remélik a miniszterelnöktől. Levelükben felhívják a figyelmet arra is, hogy a Kárpát-medencében működő magyar írószervezetek „javarészt társadalmi munka formájában folytatják anyanyelvápoló, identitásőrző tevékenységüket”. (MTI)

Gramophone-díjra jelölték Fischert
Két éve a Budapesti Fesztiválzenekar, most vezetője, Fischer Iván neve szerepel a komolyzene Oscar-díjának nomináltjai között – írta a Fidelio. A díjátadót Londonban tartják, az elismerést 15 kategóriában ítélik oda. Az év zenésze kategóriában olyan zenészek is indulnak a díjért, mint Jordi Savall, Lang Lang és a Berlini Filharmonikusok. (MN)

Lovaggá avatják Koncsalovszkijt
A francia becsületrenddel tüntetik ki Andrej Koncsalovszkij orosz filmrendezőt. A legmagasabb francia kitüntetés lovagi fokozatát holnap adja át Gilles Jacob, a cannes-i filmfesztivál elnöke a művésznek. (MTI)

Meghosszabbított nyitva tartás
A Magyar Nemzeti Galéria Markó Károly életművét bemutató kiállítása meghosszabbítva, október 30-ig látogatható. Szombatonként délelőtt 11 órától a tárlathoz kapcsolódva ingyenes tárlatvezetést tartanak, szeptember 27. és október 2. között pedig mindennap négy órától tematikus vezetéssel – Markó és Mexikó, Id. Markó Károly és gyermekei, A barlang mint festészeti motívum, Mitológiai motívumok – várják az érdeklődőket. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.