Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Röviden

MTI
2011. 09. 26. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megadóztatják a gazdagokat
Különadót vet ki az idei és a jövő évben a spanyol kormány a 700 ezer euró feletti vagyonnal rendelkezőkre. Az intézkedéstől a kabinet több mint egymilliárd eurós éves bevételt remél. A 700 ezer euró feletti vagyonnál 0,2 százalékos kulcscsal kell adózni. A 10,7 millió euró feletti vagyonnal rendelkezők már 2,5 százalékos adót kötelesek fizetni. (MTI)

Tovább zuhan az építőipar
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége szerint nincs vége az építőipar tragikus leépülésének, a júliusi adatok a szakma borúlátását is túlszárnyalják. A KSH tegnap közölte: a nyár második hónapjában folytatódott az építőipar két éve, megszakítás nélkül tartó visszaesése. Az építőipari termelés 15,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi adatokhoz képest. (MTI)

Terjeszkedő Kína
Óriási összegeket szán Kína a külföldi vállalatok felvásárlására. 2005-től 2011 júniusáig a kínai cégek 36,7 milliárd dollár értékben vásároltak fel vállalatrészesedéseket Ausztráliában, 30,4 milliárd dollárt fektettek be az Egyesült Államokban, 16,7 milliárdot Brazíliában és 44,5 milliárdot Latin-Amerikában. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.