Következő mérkőzések
Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Röviden

MTI
2011. 09. 30. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét felhők a világgazdaság egén
Veszélyes szakaszba lépett a világgazdaság a Nemzetközi Valutaalap (IMF) legfrissebb jelentése szerint. A gazdasági tevékenység világszerte mérséklődött és egyenetlenné vált,
a bizalom jelentős mértékben csökkent, és egyre több negatív irányba ható kockázat jelentkezik – állítják a tanulmány készítői. – A fejlett országokban mindazonáltal nem várható recesszió, lassú, egyenetlen növekedésre kell számítani – állítja az IMF. (MTI)

Új pénzt bocsát ki Veszprém
Balatoni korona elnevezéssel helyi pénzt bocsátanak ki január 1-jétől Veszprémben és térségében. A sikeres kibocsátás azon múlik, hogy sikerül-e elég céget, önkormányzatot találni, és lesz-e kellő számú vállalkozás, amelyik ezt fizetőeszközként elfogadja. A kezdeményezéshez eddig Balatonalmádi, Balatonfüred és Várpalota, valamint három környékbeli község, Nemesvámos, Litér és Tihany csatlakozott. (MTI)

Elbocsátások a Philipsnél
Kiszervezi székesfehérvári üzeméből egyes termékek szerelését és csomagolását a Philips. A lépés miatt létszámcsökkentés lesz, ami a becsült adatok szerint a jelenlegi, mintegy 750 állandó munkavállaló egyharmadát érintheti. A kiszervezésre várhatóan jövő év áprilisában kerül sor. (MTI)

Jövőre jön a Tesco Mobile
A frekvenciaértékesítéstől függetlenül is négyszereplős lesz a hazai mobilpiac. A Vodafone hálózatát használva ugyanis jövőre virtuális szolgáltatóként megjelenik a piacon a Tesco – értesült lapunk. A brit áruházlánc nem számít kezdőnek ezen a területen, hiszen Angliában, Írországban és Szlovákiában már elindította saját szolgáltatását. A Vodafone és
a Tesco együttműködését várhatóan ma jelentik be. (B. P.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.