Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Selmeczi lesz a Fidesz szóvivője

Szilágyi Richárd
2011. 09. 26. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eldőlt, hogy Selmeczi Gabriella lesz a Fidesz szóvivője – tudta meg a Magyar Nemzet. Az ősszel esedékes kétharmados döntések miatt esetleg felmerülő, párton belüli „széthúzó szólamokat” akarja ezzel a döntéssel megelőzni a kormányfő – mondta lapunknak egy kormánypárti politikus Selmeczi Gabriella pártszóvivői megbízásáról. A Fidesz vezetésének környezetéből származó forrásunk szerint Orbán Viktor a „kiválasztással” Kósa Lajost bízta meg.
Selmeczi neve nem véletlenül merülhetett fel újra, hiszen – Szijjártó Péterrel közösen – a 2006-os választások előtt már betöltötte a Fidesz szóvivői posztját.
Nem ez lesz az első változás a kommunikációs struktúrában. Ismeretes, hétfőn lépett hivatalába Giró-Szász András kormányszóvivő, aki – ellentétben elődeivel, a nyár elején családi okok miatt fizetés nélküli szabadságra ment Nagy Annával, majd a feladatait azóta ellátó Kovács Zoltánnal – nem a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz, hanem a miniszterelnökséghez tartozik. A Századvég Gazdaságkutató Zrt. éléről érkező Giró-Szász feladata a kormányzás, a kabinetdöntések logikájának ismertetése és értelmezése lesz. A tervek szerint a kormányülések után, valamint az adott héten még egyszer tart majd sajtótájékoztatót, ezenkívül pedig feladatai között vannak a kormánydöntéseket értelmező médiaszereplések, továbbá írásos tájékoztatók készítése.
Két helyettes államtitkár segíti a miniszterelnökségen az új kormányszóvivő munkáját: Mikecz Péter igazgatási helyettes államtitkár feladata egyebek mellett a kormányszóvivői iroda vezetése, Kern Tamás pedig a stratégiáért felel. Giró-Szász András csapatában maximum tizenhatan dolgozhatnak majd. A Magyar Közlöny 106. számában megjelent miniszterelnöki határozat szerint Mikecz Pétert szeptember 12-i hatállyal helyezték át a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumból a miniszterelnökség állományába. Kern Tamás a Századvég Alapítvány politológusa, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának oktatójaként dolgozott eddig, Mikecz Péter korábban éveken át betöltötte Hódmezővásárhelyen, a polgármesteri hivatalban a kabinetiroda, illetve a városstratégiai iroda vezetői posztját is.
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a kormánypártok múlt heti kihelyezett frakcióülésén azt is bejelentette, hogy Giró-Szász mellett Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár és Garamvölgyi László volt rendőrségi szóvivő is szerepet kap a kormányzati kommunikációban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.