Siemens-búcsú az atomipartól

Balogh Roland
2011. 09. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Válaszként a fukusimai katasztrófára, illetve a német kormányzat ezt követően körvonalazódó új atomenergetikai terveire, végleg kiszáll az atomenergia-iparból a Siemens, közölte a német cégóriás vezérigazgatója. Peter Löscher nagyon határozottan fogalmazott: „Nem építünk többet egy atomerőművet sem.” A vezérigazgató azt is elmondta, ezzel megszűnik a Roszatommal közös, hosszú távú együttműködésük is, igaz, egyéb területen továbbra is keresik a közös munka lehetőségét. „Bizonyos atomerőművekben is használható alkatrészeket – mint például gőzturbinák – még gyártunk” – közölte Löscher.
Angela Merkel idén május végén jelentette be, hogy 2022-ig Németország leállítja mind a 17 még működő atomerőművét, 2020-ig pedig 35 százalékra emeli a megújuló energia arányát. A Siemens építette Németország valamennyi ma működő nukleáris létesítményét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.