Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Sikkasztott a vásárhelyi roma vezető

Nyolc hónapnyi börtönbüntetést kapott két évre felfüggesztve sikkasztás miatt a hódmezővásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, mert nem számolt el a várostól a gyerekek nyári üdültetésére kapott támogatással. Ráadásul a vendégek több mint fele felnőtt volt. Az ítélet nem jogerős.

Munkatársunktól
2011. 09. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem kétmillió forinttal nem tudott elszámolni a hódmezővásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke három évvel ezelőtt. Ajtai Éva a város önkormányzatától három részletben céltámogatásként kapta az összeget, amelyet gyerekek nyári üdültetésére kellett volna költenie. 2008 nyarán több mint ötven gyerek el is utazott a Csongrád megyei önkormányzat balatonszárszói üdülőjébe, ahol napi háromszori étkezést kaptak. A hazautazást követően Ajtai Éva azonban nem egyenlítette ki a számlát, a vásárhelyi önkormányzat felé is csupán 245 ezer forintnyi támogatással számolt el.
Ajtai Éva gyanúsítotti kihallgatása során még azzal védekezett, hogy az összeg egy részéből embereken segített, ám a kölcsönadott pénzt nem kapta vissza. Nyár eleji bírósági meghallgatásán azonban már azt vallotta, hogy a támogatást a táborozással összefüggő kiadásokra költötte, ám erről nem kapott számlát. A támogatás másik részét az egyesület más programjaira használta fel. Ezt azzal indokolta, hogy szóban úgy állapodott meg a vásárhelyi önkormányzattal, hogy a pénzt egész éves működésükre, más programjaikra is költhetik. Az aláírt támogatási szerződés azonban nem ezt tartalmazza.
A balatonszárszói üdülő tanúként meghallgatott vezetője azt mondta: a szerződésben 10–14 éves gyerekek nyaraltatásáról volt szó, azonban a vendégek több mint fele felnőtt volt. Az igazgató szerint Ajtai Éva sem az üdüléshez kapcsolódó előlegeket, sem a végszámlákat nem egyenlítette ki, s a felszólításokra azzal reagált, nem kapta meg az önkormányzati támogatást.
A tegnap született elsőfokú ítélet egyelőre nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.