Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Természeti csapások a Távol-Keleten

Hírösszefoglaló
2011. 09. 30. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb 57 ember életét vesztette, többtucatnyian pedig eltűntek Kínában, ahol három dél-nyugati tartományban is árvizek pusztítanak — jelentette a BBC tudósítója. Honan, Senhszi és Szecsuan tartományokban 12,3 millió embert érint a természeti csapás, közülük 1,2 millió embert kellett kiköltöztetni az otthonából. Eddig több mint 120 ezer épület dőlt össze, és hatalmas területeken megsemmisült a termény. A becsült kár összege már most meghaladja a 2,7 milliárd dollárt. Japánban időközben több mint egymillió ember kitelepítését rendelték el a hatóságok tegnap, mert a szigetországot várhatóan ma eléri a Roke névre keresztelt tájfun. A szélvihart heves esőzések kísérik, a szakemberek árvizekre és földcsuszamlásokra készülnek – adta hírül a Washington Post.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.