Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Tíz év bujkálás után Itáliában vették őrizetbe

2011. 09. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy tíz éve Magyarországon elkövetett emberrablás és zsarolás gyanúsítottját fogták el a napokban Olaszországban. A 37 éves A. Ignác ellen korábban nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a magyar hatóság, a körözött férfi a véletlennek köszönhetően került rendőrkézre Sassariban – adta hírül az Adnkronos című portál. Az olasz rendőrség szerint Sassari város közelében megszaporodtak a besurranásos lopások, ezért megerősített járőrszolgálattal igyekezték elejét venni a bűncselekményeknek. A múlt hét végén felfigyeltek három fiatalemberre, akik a rendőrautó láttán beugrottak egy parkoló személykocsiba, és megpróbáltak elmenekülni. Miután elfogták őket, ottlétüket azzal indokolták, hogy egy közelben lakó férfihoz tartottak, aki munkát ígért egyiküknek. A megadott címen a rendőrök A. Ignácot találták, aki igazolta a fiatalemberek állításait. Ám iratai ellenőrzésekor kiderült, a magyar rendőrség hosszú ideje keresi, mert azzal gyanúsítják, hogy korábban társaival együtt emberrablásban és zsarolásban vett részt. A. Ignácot a sassari rendőrség őrizetbe vette, és a San Sebastianó-i városi börtönbe szállította. Olaszország értesítette a magyar hatóságot, amely rövidesen kezdeményezi a férfi kiadatását.
Budapesten egy 33 éves, emberölés miatt keresett német állampolgárt fogtak el a nyomozók – közölte tegnap a Nemzeti Nyomozó Iroda. A szervezet célkörözési alosztályának munkatársai előzetes adatgyűjtés után a napokban találtak rá az európai elfogatóparanccsal körözött I. Gencre, aki menekülni próbált, de végül a testi kényszer hatására megadta magát. A férfit előállították, feltehetőleg hivatalos személy elleni erőszak miatt is felelnie kell. Kiadatásáról a bíróság dönt majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.