Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Tovább nyomoz a rendőrség

Két hónappal meghosszabbította a nyomozás határidejét a Budapesti Rendőr-főkapitányság a korábbi oktatási és kulturális tárca esélyegyenlőségi főigazgatóságának gazdálkodása kapcsán, amelyet akkoriban Borovszky Tímea vezetett – tudta meg lapunk. A hivatalvezető és helyettese olyan szervezetek több- milliós támogatásának odaítélésében működött közre, amelyekben maguk is érintettek voltak.

2011. 09. 11. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az október 30-ig meghosszabbított nyomozás hűtlen kezelés bűntette elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentése alapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztálya lapunkat úgy tájékoztatta, most az iratok elemzése, értékelése zajlik. A kormánybiztos vizsgálata szerint a Hiller István (MSZP) vezette oktatási tárcánál működő főigazgatóság olyan feladatokra kötött megbízási szerződéseket több tíz millió forint értékben, amelyeknek ellátása jogszabályi kötelezettsége lett volna, s amelyekhez megfelelő szakértelemmel és kapacitással rendelkezett. Például Borovszky Tímea közvetlen munkatársának, Kadét Ernőnek a három érdekeltségével is megbízási szerződést kötöttek: az Opre Média Bt. 2,3, a Kállai Mária Egyesület 11,5, a Kadét Ép-Terv Bt. pedig 8,1 millió forintot kapott. Az Opre Bt. egyik kültagja ráadásul az a Bernáth Gábor, aki ekkor az oktatási tárca háttérintézményénél, az Educatio Kht.-nál szakértősködött.
Borovszky Tímea főigazgató és helyettese, Sárközi Gábor eközben úgy működött közre döntés-előkészítőként támogatások odaítélésében, hogy közben a támogatott szervezetekben kuratóriumi tagok voltak. Így kapott – Borovszky révén – a Roma Produkciós Iroda négy-négy millió forintot a tárcától roma médiagyakornokok képzésére és mentorálására való hozzájárulás címén. Sárközi Gábor a Romaversitas alapítvány 22 milliós minisztériumi támogatása kapcsán vett részt a döntés-előkészítésben, miközben 2004 óta az alapítvány kurátora volt. A kétes szerződésekről lapunk számolt be elsőként.
Borovszky Tímeának egyébként nem ez az egyetlen bűncselekménygyanús ügye: tavaly első fokon két év, három esztendő próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.