Újabb gyanúsítottak?

Csibra Tibor
2011. 09. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az augusztusban Budapesten, Csepelen kihantolt négy ismeretlen holttest, illetve az eltűnt, és a rendőrség szerint meggyilkolt diósdi férfi ügyével összefüggésbe hozott hajléktalanok köréhez tartozott a szerdán Bécsben őrizetbe vett B. Zsolt, a gyilkosságsorozat harmadik emberöléssel meggyanúsított terheltje – tudta meg lapunk. Az ügyekben vizsgálatot végző Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) rajta kívül a szintén hajléktalan Cs. János, és a titokzatos előéletű szerb állampolgár, Dragan Bajics számlájára írja a diósdi áldozat halálát, akinek holttestét még nem találták meg. Az igazságügyi szakértőknek még nem sikerült azonosítaniuk az egy helyen kiásott, és részben feldarabolt négy tetemet. A rendőrség továbbra sem zárja ki, hogy egyikük lehet az említett eltűnt férfi, bár erre még nem került elő bizonyíték. A 32 éves B. Zsolt szintén a csepeli hajéktalankolónia tagja volt, és vélhetőleg akkor próbált meg eltűnni a nyomozó hatóságok elől, amikor a szigeten történtek miatt a rendőrség vizsgálatot indított. Egyelőre nem tudni, hogy a szerény körülmények között élő gyanúsított miért és hogyan ment Bécsbe.
Ismert, a rendőrségi vizsgálat kezdetén Csizner Zoltán, az NNI igazgatója sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a csepeli rémtörténet szereplői az elkövetők és a sértettek esetében is hajléktalanok. Szerény körülmények között élt, de nem volt hajléktalan a szerb Dragan Bajics. Beigazolódtak azok a korábbi sejtések, hogy a férfi részt vett a délszláv háborúban, 1992-ben a hírhedt Braniszlav Lainovics vezette szabadcsapatban, a Szerb Gárdában harcolt Bosznia keleti részén. A terhelt korábban azzal kérkedett a hajléktalanok előtt, hogy Arkan tigriseinek tagja volt, de a hírt a csoport egyik korábbi vezetője cáfolta. Úgy tudjuk, a Csepelen történteknek hamarosan újabb gyanúsítottjai lesznek, s újabb őrizetbe vételek várhatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.