Visszatért az ISS-ről három űrhajós

Hírösszefoglaló
2011. 09. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendben visszatért a Földre három űrhajós a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) tegnap reggel – közölte a Moszkva melletti földi repülésirányító központra hivatkozva a távirati iroda. A leszállóegység két orosz kozmonautával és egy amerikai asztronautával Kazahsztánban ért földet. Az űrhajósokat szállító Szojuz űrhajó néhány órával korábban kapcsolódott le az ISS-ről. Az állomáson egy amerikai, egy japán és egy orosz űrhajós maradt, akik várhatóan még két hónapig lesznek szolgálatban. A visszatérő legénység gond nélkül landolt. Az őket váltó egység indítása késedelmet szenved, mert augusztus 24-én egy Szojuz hordozórakéta hajtóműhiba miatt nem tudott pályára állítani egy Progressz teherűrhajót, ezért az orosz űrhatóságok nem adták ki a startengedélyt annak az űrhajónak, amely szeptember 22-én indult volna az ISS-re. Az indítás új időpontját november 12-re tűzték ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.