Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Vonulnának a jobbikosok

Vonulásos demonstrációsorozatok megszervezésére szólított fel Morvai Krisztina a Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde kiszivárgásának ötödik évfordulóján rendezett Kossuth téri tüntetésen, szombaton. A Jobbik európai parlamenti képviselője szerint a megmozdulásoknak most a „bankárbűnözés” ellen kell irányulnia. A demonstráción egyébként néhány százan jelentek meg, hogy az öt évvel ezelőtt nyilvánosságra került Gyurcsány-beszéd utáni eseményekre emlékezzenek, és szabadságot követeljenek a „politikai foglyoknak”, köztük Budaházy Györgynek.

Munkatársunktól
2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pár száz ember gyűlt össze a Gyurcsány Ferenc által Balatonőszödön elmondott beszéd kiszivárgásának ötödik évfordulóján a Kossuth téren a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tüntetésén. A Parlament előtt felállított színpadnál megjelentek között számos Árpád-sávos és jobbikos zászlót is lehetett látni. Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint számvetést kell tartani, hogy valóban megtörtént-e az elszámoltatás az öt évvel ezelőtti rendőri túlkapások miatt, ahogyan azt ígérték. Meglátása szerint azonban mintha ez már nem is lenne a jelenlegi kormánynak fontos. Az ugyancsak jobbikos Lenhardt Balázs azt hangsúlyozta, hogy jelenleg sincs jogállam itthon, ugyanúgy, ahogy 2006-ban sem volt. Szerinte ezt példázza, hogy akik milliárdokat csaltak, most is ott ülnek a parlamentben, Gyurcsány Ferenc pedig eközben koncepciós eljárásról beszél. Kifejtette, hogy a Jobbiknak nagyon kevés eszköze van az Országgyűlésben, hiszen a kormányzó párt kétharmaddal bármit megtehet, és nem a nemzet érdekében cselekszik.
Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő beszédében azt hangsúlyozta, hogy semmilyen számottevő különbség nincs az MSZP és a Fidesz között, talán annyi, hogy a fideszesek jobban hazudnak. Az öt évvel ezelőtt kiszivárgott beszéd kapcsán Orbán Viktor őszödi beszédének nevezte azt a WikiLeaks által nyilvánosságra hozott dokumentumot, amelyben a jelenlegi miniszterelnök arról beszél, hogy a diplomatáknak nem arra kell figyelni, amit mond. (A kormányfő ezt később azzal magyarázta, hogy valóban nem a szavaira, hanem a tetteire kell figyelni.)
Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője azt kérte, hogy az emberek vonulásos demonstrációkat szervezzenek a „bankárbűnözők” ellen. Véleménye szerint a magyar szívűeknek pártállástól függetlenül újra az utcára kell vonulni.

Gaudi-Nagy ötlete. Felbujtóként elkövetett terrorcselekmény miatt vonható felelősségre Gyurcsány Ferenc a 2006-os véres tömegoszlatások miatt – állította Gaudi-Nagy Tamás. A Hír Televíziónak a jobbikos politikus azt mondta, a rendőrség azután lépett fel brutálisan a tüntetőkkel szemben, hogy szeptember 19-én rendőrtiszteknek tartott eligazítást az Országházban Gyurcsány Ferenc. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.