Zeneművészek mint szakmunkások

Értelmetlen látszatszövetségekre, felesleges adminisztrációra és jelentős pluszkiadásra kényszerülnek a zeneművészeti szakközépiskolák amiatt, hogy az új oktatási struktúrában a szakképző intézmények közé sorolták őket.

2011. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakemberek szerint az alapvető problémát az jelenti, hogy míg korábban az oktatásért felelős tárcánál tisztában voltak azzal, hogy a zeneművészeti iskolák csak a nevükben szakközépiskolák, amelyekre a többiektől eltérő szabályokat kell alkalmazni, addig a jelenlegi struktúrában ténylegesen szakképző intézményekként kezelik őket, így ugyanolyan feltételeknek kell megfelelniük, mint a többek között kőművest vagy villanyszerelőt képző intézményeknek. A művészeti iskolák így most arra kényszerülnek, hogy egészen más profilú szakiskolákkal működjenek együtt azért, hogy ők is jogosultak lehessenek az életben maradáshoz szükséges szakképzési hozzájárulásra.

Továbbiak az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.